Legume de sezon

Legume de sezon articol preluat de pe marketplace-ul agricol produsedingospodarie.ro .

Produsedingospodarie.ro va pune la dispozitie o gama variata de legume de sezon de la diversi producatori din toate judetele . In categoria legume de sezon puteti gasi : morcovi , castraveti , cartofi de consum , rosii , vinete , dovlecei si multe alte legume .

Acestea ocupa un rol important in alimentatia noastra zilnica .

Unele legume se pot folosi in stare cruda : ceapa,morcovii,rosii ,ardei etc. . Altele se folosesc in stare fiarta sau coapta . Dar majoritatea legumelor pot fi folosite in starea lor naturala in salate  .

Sunt de preferat ca acestea sa fie preparate cat mai putin pentru asi pastra astfel vitaminele si mineralele pe care acestea le contin .

Printre vitaminele pe care acestea le contin se pot enumera :

  • 0,5-1,5% proteine (in cartofi 2% si in mazare verde 5-6%);
  • carbohidrati (glucide) in cantitati variabile (1-5% in salata, dovlecei, rosii, vinete, castraveti, verdeturi; 5-10% in fasole verde, ceapa, bame, morcovi, praz, sfecla, telina, mazare verde, varza de Bruxelles, carote; 15-20% in cartofi, hrean, fasole uscata fiarta, mazare uscata fiarta) si celuloza cu o structura mai fina decat cea din cereale; legumele si leguminoasele verzi contin aminoacizi esentiali (in special triptofan), dar nu in proportie optima ca in proteinele animale.
  • grasimi in cantitati foarte reduse;
  • 70-95% apa (in castraveti, tomate, salata si ridichi chiar 93 – 95%);
  • vitamine: C in verdeturi, ardei gras, rosii, sparanghel, cartofi si ceapa cruda, caroten in spanac, loboda, morcovi, patrunjel, ardei rosu, ceapa verde, vitamina K in conopida, urzica, spanac, varza, laptuci, vitamine din complexul B in fasolea si mazarea verde, cartofi, sfecla rosie, varza, spanac si salata si vitamina E in mazare verde, varza si spanac;
  • minerale: potasiu in morcovi, ridichi, cartofi, salata, castraveti; calciu in spanac, loboda, sfecla; fier in fasolea si mazarea verde, papadie, patrunjel, urzici, spanac, varza de Bruxelles; fosfor in mazarea verde boabe.

SA NE HRANIM SANATOS CU PRODUSEDINGOSPODARIE.RO .

 

Peste la cuptor

Peste la cuptor

Site-ul bursa-peste.ro promoveaza consumul de peste proaspat  la cel mai mic pret, nume de peste .  Singurul marketplace din Romania de peste are peste 100.000 de vizitatori zilnic pe site ,peste la cuptor.

Suntem primii in cautari pe google cu peste proaspat .

Puteti vinde peste proaspat, peste congelat si refrigerat
Incurajam consumul de peste proaspat in Romania

 Cum functioneaza https://bursa-peste.ro

Sunteti cumparator si vreti sa cumparati peste proaspat la cel mai mic pret din Romania?

Peste proaspat carrefour

Nimic mai simplu: VA FACETI UN CONT GRATUIT pe www.bursa-peste.ro !

Sunteti vanzator si vreti sa vindeti imediat pestele dvs. cu plata imediat?

Nimic mai simplu: VA FACETI UN CONT SI VETI AVEA ACCES LA TOTI CLIENTII NOSTRI.

“Pestisorul de aur” a fost lansat in Romania sub forma bursa-peste.ro si nu este o poveste pescareasca!

FA-TI CONT ACUM ACCESAND bursa-peste.ro/intra-in-cont/

Puteti vinde sau cumpara peste proaspat la cel mai bun pret din Romania.

Mai mult pana la 15 Septembrie aveti posibilitatea sa adaugati GRATUIT la rubrica PUBLICITATE  . Magazinul dvs.de peste ,restaurantul cu specific pescaresc,balti de peste,ferme piscicole etc. Trebuie sa ne scrieti pe email sau sa ne contactati telefonic pentru a va oferi mai multe detalii .

Beneficii ale consumului de peste :

Acizii grasi Omega 3

care se gasesc in peste sunt buni pentru sanatatea inimii. Articolul de fata arata cum beneficiile consumului de peste depasesc orice risc.

Pentru persoanele ingrijorate pentru sanatatea inimii

– indiferent daca vor sa le evite sau au deja o afectiune pe care cauta s-o amelioreze

– consumul a una sau doua mese de peste pe saptamana poate reduce cu o treime riscul de deces prin infarct miocardic.

Este cunoscut de mai mult timp

faptul ca grasimile nesaturate care se gasesc in peste, acizii grasi omega 3, par sa reduca riscul de deces prin afectiuni cardiace.

De multi ani exista recomandarea ca oamenii sa consume acizi grasi omega 3 cel putin de doua ori pe saptamana. Dar exista si oameni preocupati de faptul ca prezenta mercurului si a altor metale grele in pestele oceanic ar contrabalansa beneficiile pentru sanatatea inimii.

Totusi, cand e vorba de o inima mai sanatoasa, beneficiile consumului de peste depasesc eventualul risc reprezentat de expunerea la contaminanti.

Va asteptam cu drag pe www.bursa-peste.ro!

Licitatii peste

Licitatii peste

Bursa-peste.ro este singura bursa  unde se pot face licitatii peste atat de catre persoanele fizice cat si de persoanele juridice .

Vrei sa cumperi peste la cel mai mic pret ? Vino pe bursa-peste.ro . Avem vanzatori care distribuie peste cu masini frigorifice specializate .

Vrei sa vinzi peste la cel mai bun pret ? Creaza-ti cont de vanzaor pe bursa-peste.ro si-ti vinzi pestele imediat.

 

 

De ce sa alegem pestele proaspat ?

De ce sa alegem pestele proaspat ?

Site-ul bursa-peste.ro promoveaza consumul de peste proaspat  la cel mai mic pret .  Singurul marketplace din Romania de peste are peste 100.000 de vizitatori zilnic pe site .

Pestele contine un plus de Omega 3,este o sursa importanta de proteine care face parte dintr o alimentatie echilibrata . Proteinele continute de peste sunt usor digerabile,grasimea continuta de peste este usor digerabila si ea .

Unele studii arata ca , consumul de peste previne atacurile de cord si reduce riscurile bolii Alzheimer .

Ce trebuie sa verifici ca sa ti dai seama de prospetimea pestelui ?

Ochii

Arunca o privire la ochii pestelui, care iti ofera primul indiciu in privinta prospetimii lui. Daca sunt incetosati sau acoperiti de o pelicula fina, albicioasa, atunci pestele nu este atat de proaspat pe cat il lauda comerciantii. Ochii pestelui proaspat trebuie sa fie clari, limpezi si curati, nu tulburi.

 

Solzii

Solzii sunt o alta parte a pestelui care iti ofera indicii pretioase legate de calitatea produsului pe care urmeaza sa il cumperi. In primul rand, aspectul lor trebuie sa fie unul lucios si curat si sa aiba nuante metalice. In al doilea rand, incearca sa desprinzi unul cu mana. Daca se desprinde greu, este proaspat, insa daca iese abia ce ai pus mana pe el, inseamna ca pestele a fost prins de ceva timp si ca a intrat in procesul de alterare.

Un alt indiciu al prospetimii este dat de : carne , branhii , si nu in ultimul rand mirosul pestelui .

Conserva de peste 2018 – bursa-peste.ro

Conserva de peste :

Conserva de peste

Conserva de peste

 

Ingrediente Conservă de pește în ulei picant

  • 2 kilograme de pește mic (în cazul meu sardine), cântărit necurățat
  • 300-400 ml. ulei de floarea soarelui Unisol
  • 300 ml. vin alb sec
  • 1 tijă de țelină apio
  • 3 morcovi de mărime medie
  • 1 ceapă (a mea s-a întâmplat să fie roșie, nu are importanță ce culoare are)
  • 1 lingură rasă de boabe de piper
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 căpățână de usturoi
  • ardei iute proaspăt sau uscat, după cât de picantă vreți să fie conserva (dacă nu vă place gustul picant, puteți renunța complet la ardeiul iute)
  • 4 frunze de dafin
  • 1 lingură de supă cu vârf de sare pentru conserve și murături (neiodată, cereți de la magazine sarea neiodată, e un produs sezonier și se găsește în această perioadă)

Preparare Conservă de pește în ulei picant:

1. Peștele se curăță de solzi și de măruntaie, se taie capetele, cozile și înotătoarele, se clătește sub jet de apă rece și se lasă să se scurgă bine. Mie, în urma eviscerării și decapitării a 74 de sardine, mi-au rezultat exact 1,56 kg. de pește curățat. După ce peștele s-a scurs bine de apă, se presară cu sarea și se amestecă bine, ca să fie sărat peste tot.

2. Se pune într-o crăticioară vinul, se dă în clocot apoi se adaugă morcovii și țelina curățate, spălate și tăiate rondele, ceapa curățată și tăiată peștișori, dafinul și piperul. Se mai dă într-un clocot scurt după adăugarea legumelor și se trage deoparte de pe foc. Se adaugă zeama de lămâie și se lasă marinada să se răcească bine.

3. Într-o caserolă încăpătoare se aranjează straturi de pește alternând cu straturi de legume din marinadă, frunzele de dafin etc. La final, se toarnă deasupra toată marinada și se apasă de câteva ori, să pătrundă peste tot. Eventual, se tasează cu o greutate, așa încât lichidul să acopere puțin peștele și se acoperă cu un capac. Peștele se dă la frigider și se lasă să se marineze timp de minimum 24 de ore (ideal 48 de ore). În acest timp, acidul din vinul alb sec și din lămâie va consuma oasele și acestea vor deveni mult mai moi.

4. Se curăță usturoiul și se taie felii fine iar ardeii iuți se mărunțesc. Se așază în borcane câte o frunză de dafin, câteva felii de usturoi și fulgi de ardei iute. Opțional, se pot adăuga și câteva legume din marinadă (morcovi și ceapa) dar nu e neapărată nevoie, ele deja și-au îndeplinit rolul.

5. Se aranjează în borcane peștii, cât mai înghesuit… ca sardelele, adică. După ce se aranjează peștele, se adaugă 2-3 linguri de marinadă și se apasă cu dosul unei linguri, pentru ca marinada să pătrundă până la fund. Deasupra se pun boabe de piper din marinadă și, opțional, câteva legume din marinadă.

Parteneri bursa-peste.ro :

MARKETPLACE AGRICOL, www.produsedingospodarie.ro, Produse traditionale romanesti si utilaje agricole, Magazin online agricol / Taraba virtuala si Pravalia mea
Omul bun la toate – Un Uber de Romania, www.fac-totum.ro
Marketplace copii, www.mallcopii.ro
Marketplace-ul Uniunii Europe, www.uemarket.eu
Singurul marketplace din turism Romania, www.turism-marketplace.ro
Multumim si iubitorilor de animale, www.animalule.ro, Matrimoniale Animale
Si prietenilor, Inchiriaza un prieten Romania, www.rentfriends.ro
Bursa online de peste proaspat din Romania, www.bursa-peste.ro
Avocat online www.avocatulraspunde.ro

EnglishRomanian