(P) Cand trebuie sa cumpar un smartphone unui copil ? – mallcopii.ro
Cand trebuie sa cumpar un smartphone unui copil

(P) Cand trebuie sa cumpar un smartphone unui copil ? – mallcopii.ro

Cand trebuie sa cumpar un smartphone unui copil?

La ce varsta e bine sa luam un telefon copilului
Opinie www.mallcopii.ro

P─ârin╚Ťii au adesea ne├«n╚Ťelegeri cu copiii c├ónd este vorba de folosirea telefonului. C├ónd vine momentul de a-i oferi copilului propriul smartphone lucrurile se complic─â. Oriunde mergi po╚Ťi vedea o mul╚Ťime de oameni cu ochii ├«n ecran. Chiar dac─â mul╚Ťi speciali╚Öti spun c─â ecranul ne face mult r─âu ╚Öi efectele se v─âd pe termen lung. Mai jos pute╚Ťi citi de ce nu trebuie sub nicio form─â s─â le cump─âr─âm smartphone copiilor sub 6-7 ani. De ce uneori merit─â s─â a╚Ötept─âm chiar ╚Öi p├ón─â la v├órste mult mai mari ╚Öi de ce prea mult ecran ├«i face pe copii tri╚Öti ╚Öi tot mai neinteresa╚Ťi de realitate.

Smartphone-urile au ap─ârut ├«n 2007 odat─â cu primul iPhone ╚Öi s-au r─âsp├óndit puternic dup─â 2010 c├ónd au ap─ârut terminale cu Android la pre╚Ťuri acceptabile. Sistemul de operare dezvoltat de Google av├ónd peste 80% din pia╚Ť─â. ├Än ultimii ani s-a vorbit tot mai ap─âsat despre efectele ecranului asupra dezvolt─ârii copilului . Si se discut─â intens ╚Öi dac─â exist─â v├órsta ideal─â la care un copil s─â primeasc─â propriul smartphone. Sunt psihologi care spun c─â un t├ón─âr nu ar trebui s─â aib─â smartphone p├ón─â la 18 ani, ├«n timp ce, la polul opus. Studii sus╚Ťinute probabil ╚Öi de industria tech spun c─â ecranul nu este a╚Öa de d─âun─âtor.

Copiii ╚Öi smartphone-ul, o rela╚Ťie complicat─â –

La ce v├órst─â ar trebui s─â aib─â telefon ╚Öi care sunt diferen╚Ťele dintre copiii care stau prea mult la ecran ╚Öi cei care nu sunt dependen╚Ťi

www.mallcopii.ro precizează că majoritatea psihologilor recomandă ca la 12 ani copilul să primească un smartphone. Dar în practică nu se întâmplă așa și majoritatea copiilor au propriul telefon la 10 ani
.

├Än niciun caz nu ar trebui ca un copil s─â aib─â propriul smartphone ├«n clasa a-1-a. Iar dac─â p─ârin╚Ťii vor s─â-i dea ├«n a -2-a sau a-3-a ar trebui s─â o fac─â numai cu anumite condi╚Ťii. Practic ar trebui s─â li se spun─â copiilor c├ót s─â butoneze telefonul, c├óte ore pe zi, ├«n restul timpului telefonul fiind p─âstrat la p─ârin╚Ťi.

TOTUL PENTRU COPII PE WWW.MALLCOPII.RO .

 

Las─â un r─âspuns