Caras – Totul pe bursa-peste

Caras
Raspandire: Raspindit in Delta Dunarii si in majoritatea raurilor , inclusiv baltile acestora si de asemenea pe Dunare ;carasul este cel mai popular si cred ca si cel mai intalnit peste , in cosul pescarului ,de la noi. Reproducerea carasului are loc in perioada primaverii, aprilie-iunie.

Dimensiuni: Carasul este un peste de talie medie ajungind , in mod exceptional, pina la 3.5 kg.Produce hibrizi cu crapul si platica,acesta fiind motivul pentru care cateodata nu stim exact ce peste e ;parca ar fi caras si parca n-ar fi.

Hranire: Modul de hranire este similar cu cel al crapului, hranindu-se atat cu vegetale cat si cu larve, insecte. Nada preferata a carasului este pe baza de cereale macinate in amestec cu arome iar ca momeli mentionam viermusii de carne, ramele, miez de paine, mamaliga etc.

Locuri preferate: De regula carasul prefera zonele maloase sau nisipoase hranindu-se pe fundul apei.Asta in mod obisnuit . Cateodata mananca deasupra fundului la 20-40cm asa ca daca nu aveti rezultate pe fund e bine sa schimbati pasul. In mod obisnuit incepe sa traga mai devreme prin balti (se incalzeste apa mai repede) si abia mai tarziu trage si pe Dunare.

Pescuit: Monturile folosite sunt de o larga diversitate si fiecare o va folosi pe cea care o considera mai prinzatoare. S-ar parea ca e bine ca primavara si toamna sa folositi momeala de natura animala(rame rosii de balegar,viermusi etc) iar pe perioada verii cel mai bine e sa folositi momeala de natura vegetala(mamaliga ,boabe de porumb,etc).Oricum e bine ca atunci cand pescuiti caras sa nu va bazati pe o singura momeala ,pentru ca e un peste cu toane.

Las─â un r─âspuns