Consumam peste proaspat si congelat in pandemie
Consumam peste proaspat si congelat in pandemie

Consumam peste proaspat si congelat in pandemie

Cumpararea si vanzarea de peste proaspat si peste congelat se poate face si online de pe bursa-PESTE.RO

CONGELAT, PROASPAT SAU IN CONSERVA? CUM ALEGEM PESTELE?

Ce aspecte cautam la un peste proaspat?

  • Corpul trebuie sa fie rigid, rezistent cand il apesi, elastic.
  • Pielea este lucioasa, viu colorata.
  • Solzii sunt stralucitori, bine prinsi in piele, lipiti unul de altul.
  • Ochii sunt limpezi, transparenti. Nu cumparati peste cu ochii opaci sau infundati in orbite.
  • Branhiile sunt rosiatice (vascularizate) si umede. Cu timpul, acestea devin roz, apoi maronii, gri.
  • Nu miroase puternic.
  • Cand il curatati, carnea nu trebuie sa se desprinda usor de pe oase.
  • Nu trebuie sa aiba puncte maronii (semn al invechirii).
  • Crustaceele trebuie achizitionate fie vii, fie inghetate si trebuie sa fie stralucitoare, cu cochilia inchisa (fara crapaturi).
  • Pestele afumat este stralucitor si are aroma de afumatura.
  • Homarii si crabii trebuie sa fie grei.

Cum arata pestele congelat?

  • Este mult mai greu de identificat prospetimea sau calitatea pestelui in momentul cumpararii produsului congelat.
  • Verificati termenul de valabilitate de pe punga.
  • Odata decongelat, nu trebuie sa fie gelatinos sau sa aiba un miros urat.

Cum alegeti conservele?

  • Verificati termenul de valabilitate.
  • Cu ani in urma, testele Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite ale Americii au aratat ca tonul alb in conserva contine mult mai mult mercur decat conserva de ton light (de diverse tipuri). Ca urmare, organismul a recomandat ca femeile insarcinate si cele care alapteaza, precum si copiii sa limiteze consumul de ton (alb sau light).
  • Diversificati tipurile de peste, insa incercati sa alegeti pe cel bogat in acizi grasi omega 3 si care sa nu contina substante toxice. Locul de provenienta trecut pe eticheta conservei va poate ajuta uneori sa alegeti corect. Sunt de preferat: somonul (salbatic), midiile, stridiile, pastravul, ansoa, macroul, heringul etc.

Lasă un răspuns