Crustacee-Totul pe bursa-peste.ro
Creveti

Cand spui creveti te gandesti instat la fructe de mare, deci la ceva gustos, care sa-ti gadile papilele gustative. Cu toate acestea, sa nu uitam ca crevetti sunt niste vietati marine, simpatice, care populeaza apamarii, insa se confrunta cu extrem de multe obstacole de toate felurile.

1. Crevetii sunt crustacee marine care se gasesc, in general, pe fundul apei, in mari si oceane, de-a lungul intregului pamant.
2. Crevetii sunt, in general, de mici dimensiuni, iar unele specii de creveti sutn atat de mici incat nu pot fi observati de nici un alt animal.
3. Exista peste 2000 de specii de creveti in toata lumea, toti facand parte din familia nevertebratelor, ceea ce inseamna ca nu au sira spinarii. In loc de ea, crevetii au un schelet specific, deseori transparent si lipsit de culoare, care ii ajuta sa fie, practic, invizibili in apa.
4. Crevetii traiesc si pe fundul unor rauri sau oceane, filtrand nisipul sau particulele din apa.
5. Crevetii stau in grupuri numite scoli, care contin numerosi membrii si, astfel, impreuna, se adapteaza mai usor conditiilor din apa si invata sa supravietuiasca si sa-si procure hrana.
6. Crevetii sunt animale omnivore si ingereaza o varietate mare de plante si animale.
7. Hrana crevetilor consta in alge si alte particule de plante, dar si pestisori minusculi, pe care ii gasesc tot in apa.
8. Anumite specii de creveti sunt cunoscute pentru faptul ca-si sperie prada inainte s-o consume scotand un sunet puternic cu maxilarul, care se inchide si se deschide de cateva ori.
9. Din cauza dimensiunilotr lor mici, crevetii cad prada numerosilor pradatori din apa sau din afara ei. Acestia sunt mancati frecvent de pesti, crustacee, crabi, stele de mare, dar si pasari, delfini , rechini si chiar si oameni.
10. Femela crevete poate depune chiar si un milionde oua deodata si ii ia numai 2 saptamani sa le transforme in pui de creveti.
11. Media de viata a unui crevete este de 1-2 ani si nu creste mai mare de 5 cm.
12. Numele stiintific al crevetelui este Caridea.

Lasă un răspuns