20
ian.

Cum m─â ap─âr de violen╚Ťa domestic─â in 2020 (coltucsiasociatii.ro)

Cum m─â ap─âr de violen╚Ťa domestic─â in 2020

De┬áviolen╚Ťa┬ádomestic─â┬áte┬ápo╚Ťi┬áapar─â┬áprin┬ádiferite┬ác─âi┬á╚Öi┬á├«n┬áarticolul┬ácare┬áurmeaz─â┬ácoltucsiasociatii.ro┬á├«ncearc─â┬ás─â┬áv─â┬áexplice.

Mii de femei continu─â s─â fie victime ale violen╚Ťei domestice, iar astfel de drame se petrec zilnic, cele mai multe ├«n spatele u╚Öilor ╚Öi pere╚Ťilor t─âcu╚Ťi ai locuin╚Ťei.

O anchet─â efectuat─â la nivelul Uniunii Europene ├«nc─â din anul 2014 atr─âgea aten╚Ťia cu privire la amploarea violen╚Ťei ├«n cadrul cuplului.┬á La nivelul UE, dintre femeile care au sau au avut o rela╚Ťie cu un b─ârbat, 22 % au fost supuse violen╚Ťei fizice ╚Öi/sau sexuale. Iar 43% (dou─â din cinci femei) au suferit o form─â de violen╚Ť─â psihologic─â exercitat─â fie de partenerul din prezent, fie de un partener anterior.

├Än Rom├ónia, dimensiunea violen╚Ťei fizice ├«n cuplu este ╚Öi mai ridicat─â dec├ót la nivelul UE ╚Öi, ├«n loc s─â scad─â, cre╚Öte de la an la an. Violen╚Ťa ├«n cuplu nu are leg─âtur─â nici cu nivelul de educa╚Ťie, nici cu alcoolismul ╚Öi nici cu s─âr─âcia. Dimpotriv─â, sunt multe situa╚Ťii ├«n care, de╚Öi nivelul de educa╚Ťie este ridicat, gradul de violen╚Ť─â este la fel de mare.

├Än anul 2018, la un an dup─â adoptarea ordinului de protec╚Ťie provizoriu

├«n Rom├ónia, potrivit statisticilor, o femeie este b─âtut─â la fiecare 30 de secunde! Aproape 18.000 de femei au fost lovite, iar 48 au murit. Totalul infrac╚Ťiunilor a crescut cu 2.200 de cazuri, comparativ cu 2017. Cea mai mare frecven╚Ť─â o au infrac╚Ťiunile de loviri sau alte violen╚Ťe. Num─ârul de victime femei a crescut ├«n anul 2018 cu 2.038, ├«n timp ce num─ârul de agresori adul╚Ťi b─ârba╚Ťi a crescut cu 1.981.

De fiecare dat─â ne cutremur─âm, ne lament─âm, ne ar─ât─âm surprinderea ÔÇô cum a fost posibil a╚Öa ceva?!┬á Dincolo de aceste statistici sumbre ╚Öi reci r─âm├óne ├«ntrebarea: ce facem?┬á Ce fac autorit─â╚Ťile, mai ales c─â ├«n multe astfel de situa╚Ťii a rezultat c─â existau pl├óngeri formulate de victime ├«mpotriva agresorilor? Ce face societatea pentru diminuarea acestui fenomen? Indiferen╚Ťa noastr─â este un aliat al agresorilor!

├Än baza Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea ╚Öi combaterea violen╚Ťei domestice.

Instan╚Ťa poate emite un ordin de protec╚Ťie a persoanei a c─ârei via╚Ť─â, integritate fizic─â sau psihic─â ori libertate . Este pus─â ├«n pericol printr-un act de violen╚Ť─â din partea unui membru al familiei. Prin ordinul de protec╚Ťie, se pot dispune cu caracter provizoriu una sau mai multe m─âsuri . Obliga╚Ťii sau interdic╚Ťii, inclusiv la p─âstrarea unei distan╚Ťe minime determinate fa╚Ť─â de victim─â . Si suportarea de c─âtre agresor a chiriei ╚Öi/sau a ├«ntre╚Ťinerii pentru locuin╚Ťa temporar─â unde victima. Copiii minori sau al╚Ťi membri de familie locuiesc ori urmeaz─â s─â locuiasc─â.

Durata m─âsurilor dispuse prin ordinul de protec╚Ťie se stabile╚Öte de judec─âtor, f─âr─â a putea dep─â╚Öi 6 luni de la data emiterii ordinului. Ordinul de protec╚Ťie este executoriu, iar executarea se face f─âr─â soma╚Ťie ╚Öi f─âr─â trecerea unui termen.

Prin Legea nr. 174/2018 s-a prev─âzut posibilitatea emiterii unui ordin de protec╚Ťie provizoriu de c─âtre poli╚Ťi╚Ötii care constat─â c─â exist─â un risc iminent ca via╚Ťa. Integritatea fizic─â ori libertatea unei persoane s─â fie pus─â ├«n pericol printr-un act de violen╚Ť─â domestic─â. Acest ordin de protec╚Ťie provizoriu se emite pentru o perioad─â de 5 zile ╚Öi poate con╚Ťine una sau mai multe m─âsuri de protec╚Ťie. Printre altele evacuarea temporar─â a agresorului din locuin╚Ťa comun─â . Sau obligarea agresorului la p─âstrarea unei distan╚Ťe minime determinate fa╚Ť─â de victim─â.

Obliga╚Ťiile ╚Öi interdic╚Ťiile dispuse ├«mpotriva agresorilor prin ordinele de protec╚Ťie provizorii devin obligatorii imediat dup─â emiterea acestora, f─âr─â soma╚Ťie ╚Öi f─âr─â trecerea vreunui termen. Procurorul de la parchetul competent decide cu privire la necesitatea men╚Ťinerii m─âsurilor de protec╚Ťie dispuse de organul de poli╚Ťie. In termen de 48 de ore de la emiterea ordinului. Imediat dup─â confirmare. Procurorul ├«nainteaz─â ordinul de protec╚Ťie provizoriu, ├«nso╚Ťit de documentele care au stat la baza emiterii ╚Öi confirm─ârii acestuiA. Jjudec─âtoriei competente ├«n a c─ârei raz─â teritorial─â a fost emis, ├«nso╚Ťit de o cerere pentru emiterea ordinului de protec╚Ťie. ├Än acest caz, durata ini╚Ťial─â pentru care a fost dispus ordinul de protec╚Ťie se prelunge╚Öte. De drept, cu durata necesar─â ├«ndeplinirii procedurii judiciare de emitere a ordinului de protec╚Ťie, cu informarea agresorului despre acest fapt.

Din p─âcate, a╚Öa cum am men╚Ťionat, nici introducerea ordinului de protec╚Ťie provizoriu nu a determinat ├«n primul an de la aplicare, reducerea cazurilor de violen╚Ť─â ├«n cuplu.

├Än continuare, numeroase victime ale agresiunilor nu recurg la aceste proceduri, unele pentru c─â manifest─â ne├«ncredere ├«n autorit─â╚Ťi ╚Öi consider─â c─â singura solu╚Ťie de supravie╚Ťuire este s─â ├«ndure. Ajung s─â se ├«nvinov─â╚Ťeasc─â, s─â considere c─â ele sunt de vin─â ╚Öi c─â nu exist─â nici o speran╚Ť─â. Alte victime pur ╚Öi simplu nu ├«╚Öi pot p─âr─âsi c─âl─âul, sus╚Ťin├óndu-l inclusiv ├«n fa╚Ťa autorit─â╚Ťilor – celebrul sindrom Stockholm!

De fiecare dat─â c├ónd ├«n urma unui astfel de conflict domestic o femeie moare, violen╚Ťa ├«n familie ajunge pe agenda public─â o perioad─â de timp, pentru ca treptat s─â se a╚Öterne uitarea. ├Än felul acesta ├«ncet, dar sigur violen╚Ťa de cuplu a devenit un fenomen social.

La #livecoltuc

https://coltucsiasociatii.ro/
#violenta #domestica #violenta domestica
Da click pe #cumfac si citeste si alte articole
Nu uitati sa va abonati la canalul de #youtube al Marius Vicentiu Coltuc
Dati click AICI
https://www.youtube.com/channel/UCU81v5h56vFwYlK6BE4xj4g?view_as=subscriber

 

add your comment

PESTE PROASPAT - Bursa-peste.ro Cumpara si Vinde bursa-peste.ro   ­čöŹ PESTE PROASPAT -┬áBursa-peste.ro┬áCele mai mici preturi din Romania la peste proaspat si congelat si articole de pescuit.

Pește

Pe╚Ötele┬áeste un animal vertebrat, craniat, ce tr─âie╚Öte ├«n mediu acvatic. El respir─â┬áoxigen┬ádizolvat ├«n ap─â. Se cunosc aproximativ 29000 de specii de pe╚Öti. ╚śtiin╚Ťa ce se ocup─â cu studiul pe╚Ötilor se nume╚Öte┬áihtiologie. Pe╚Ötii sunt animalele cele mai pu╚Ťin dezvoltate dintre craniate. https://www.youtube.com/watch?v=5BSI3ddYYnU  
  • Ce,cum,unde,cat costa peste proaspat?
  • Ce,cum,unde,cat costa peste congelat?
  • Ce,cum,unde,cat costa articole de pescuit?
  • Unde gasesc o balta pentru pescuit?
  • Ce concursuri de pescuit sunt in 2020-2021?
  • Unde gasesc un magazin online pentru pescuit?
  Ce,cum,unde,cat costa peste proaspat? In magazinele bursa-peste.ro gasesti o gama variata de┬ápeste proaspat┬áÔťů Surpinde-ti familia cu cele mai bune preparate ... Somon eviscerat 1-2Kg,┬ápret┬áper kilogram. Ce,cum,unde,cat costa peste congelat? Cumpara preparate din┬ápeste congelat┬ádin magazinele bursa-peste.ro Ôťů Serveste o masa usoara si rapida cu ... Macrou afumat Blue Shark, greutate variabila,┬ápret/kg. Ce,cum,unde,cat costa articole de pescuit? Depinde de dvs. s─â decide╚Ťi aceast─â practic─â, noi, avem grij─â s─â v─â oferim produse la cel mai bun raport calitate-pre╚Ť! category visual.┬áPescuit┬ála crap. Unde gasesc o balta pentru pescuit? Unde pescuim, este poate cea mai intalnita intrebare adresata intre pescari. Este greu sa te decizi.┬áPescuitul┬ánu este o stiinta exacta. Mai degraba┬á.. Ce concursuri de pescuit sunt in 2020-2021? Concursuri de pescuit┬á: pentru unii mum─â pentru al╚Ťii cium─â... Ajuta sau nu ... Toate aceste categorii de oameni,┬ásunt┬á├«n mod egal pescari. Unde gasesc un magazin online pentru pescuit? Cel mai mare┬ámagazin┬áde┬ápescuit┬ádin tara, peste 700mp Ôťů Sute de Brand-uri ... Livrare Gratuita Ôťů Consultanti specializati Ôťů Vezi Ofertele si Locatie┬ámagazin. ...┬áGasesti┬ála noi sute de modele de lansete si mulinete de spinning, tot ce vrei pentru┬á

C─âut─âri referitoare la peste proaspat

Livrare peste proaspat la domiciliu bucuresti Livrare peste proaspat la domiciliu constanta Pret peste proaspat metro Transport peste proaspat Livrare peste proaspat la domiciliu cluj Livrare peste proaspat la domiciliu brasov Peste proaspat selgros Peste proaspat brasov

C─âut─âri referitoare la articole pescuit

Furnizori articole pescuit Fl articole pescuit Magazin pescuit feeder Articole pescuit olx Articole pescuit decathlon Magazin pescuit sector 6 Articole pescuit carrefour Magazin pescuit online energofish

C─âut─âri referitoare la magazin de pescuit

Furnizori articole┬ápescuit Magazin┬ápescuit┬áfeeder Magazin┬ápescuit┬ásector 6 Articole┬ápescuit┬áolx Magazin┬ápescuit┬áonline energofish Magazin┬ápescuit┬áconstanta Total fishing feeder Fl articole┬ápescuit BURSA-PESTE.RO Site Indica╚Ťii Salva╚Ťi   4,33 recenzii Google Magazin de pe╚Öte Localizat─â ├«n:┬áElectromagnetica Business Park Adres─â:┬áCalea Rahovei Nr.266-268, Bucure╚Öti 050912 Program:┬á Deschis non-stop Telefon:┬á0745 150 894  

Copyright ┬ę 2020 by Bursa-peste.ro. All rights reserved.