Cum prepar peste proaspat

Cum prepar peste proaspat

Ca să prepari peşte proaspăt poţi să alegi peştele întreg sau fileurile dacă preferi să nu conţină oase şi piele . Pe Bursa-Peste.ro gasiti peste proaspat

Cum recunoști peștele proaspătÎn general, peștele proaspăt se recunoaște după culoarea branhiilor (urechile). Cumpără peștele care are branhiile roșii, dacă sunt albicioase atunci peștele este vechi. Pe lângă acest lucru, fii atentă la următoarele aspecte atunci când vrei să cumperi pește proaspăt:

  • Ochii Peștele cu ochii bombați și strălucitori este proaspăt. În schimb, cel cu ochii căzuți în orbite este vechi.
  • Solzii Peștele proaspăt are solzii lucioși, care se desprind imediat. Dacă peștele are solzii lipiți de trup și țepeni, atunci peștele este vechi.
  • Fermitatea trupului Un pește proaspăt are trupul ferm, în timp cel vechi este moale de la coaste în jos.

2Cum cureți peștele?Uneori, curățatul peștelui îți dă bătăi de cap? Ai prefera să fie gata pregătit pentru a-l prepara? Iată cum poți să-l cureți ușor:

  • Pune-l zece minute în apă călduță
  • Scufundă-l o dată în apă clocotită și apoi în apă rece

Dacă ai luat pește congelat și vrei să-l prepari imediat, pune-l într-o pungă de plastic și apoi în apă caldă. Crapul trebuie curățat atât de solzi și de intestine cât și de osul triunghiular care se află la cap, pe prima vertebră. În acest fel, mâncarea ta va fi delicioasă și nu amară.3Cum gătești peștele?Prăjit, la grătar sau pur și simplu fiert, peștele pentru a fi delicios, are câteva trucuri.

  • Peștele prăjit
  • Peștele la grătar
  • Peștele fiert

Carnea de pește va fi foarte fragedă dacă înainte de a o prăji, o ții 1-2 minute într-un vas cu lapte. Dacă de obicei, fileul de pește se fărâmă în tigaie, unge-l cu suc de lămâie. Apoi, prăjește-l pe fiecare parte timp de patru minute. Va fi gustos! Peștele va avea o crustă aurie dacă înainte de prăjire îl dai prin puțină făină. Atenție: Dacă va avea prea multă făină, atunci se va arde și carnea va rămâne crudă.Este indicat să alegi peștii subțiri, chiar plați pentru ca să se coacă uniform pe grătar. Optează pentru bucăți subțiri de pește, în loc de un pește întreg. Adaugă alături și bucăți de lămâie, pentru că acestea îi vor da un gust deosebit. Nu e necesar să marinezi peștele înainte de a-l pune pe grătar. Însă, dacă vrei să faci acest lucru, poți să prepari o marinadă din vin sau suc de lămâie, condimente și alte ierburi aromate. Lasă peștele la marinat jumătate de oră și apoi usucă-l cu un prosop de hărtie. Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție și vrei să-l pui direct pe grătar, atunci presară deasupra câteva condimente și sare.Dacă preferi peștele fiert (ciorba de pește), trebuie să știi că:

  • Înainte de a pune peștele la fiert, fierbem toate celelalte ingrediente și după adăugăm peștele deoarece are nevoie de mult mai puțin timp pentru a se fierbe. Nu pune mult zarzavat pentru că vei altera gustul.
  • Fierbe peștele la foc foarte mic. O cantitate sub un kg de pește se lasă să fiarbă cam 10 minute, iar peste un kg – 30 minute.

Lasă un răspuns