De ce sa alegem pestele proaspat ?
De ce sa alegem pestele proaspat

De ce sa alegem pestele proaspat ?

De ce sa alegem pestele proaspat ?

Site-ul bursa-peste.ro promoveaza consumul de peste proaspat  la cel mai mic pret .  Singurul marketplace din Romania de peste are peste 100.000 de vizitatori zilnic pe site .

Pestele contine un plus de Omega 3,este o sursa importanta de proteine care face parte dintr o alimentatie echilibrata . Proteinele continute de peste sunt usor digerabile,grasimea continuta de peste este usor digerabila si ea .

Unele studii arata ca , consumul de peste previne atacurile de cord si reduce riscurile bolii Alzheimer .

Ce trebuie sa verifici ca sa ti dai seama de prospetimea pestelui ?

Ochii

Arunca o privire la ochii pestelui, care iti ofera primul indiciu in privinta prospetimii lui. Daca sunt incetosati sau acoperiti de o pelicula fina, albicioasa, atunci pestele nu este atat de proaspat pe cat il lauda comerciantii. Ochii pestelui proaspat trebuie sa fie clari, limpezi si curati, nu tulburi.

 

Solzii

Solzii sunt o alta parte a pestelui care iti ofera indicii pretioase legate de calitatea produsului pe care urmeaza sa il cumperi. In primul rand, aspectul lor trebuie sa fie unul lucios si curat si sa aiba nuante metalice. In al doilea rand, incearca sa desprinzi unul cu mana. Daca se desprinde greu, este proaspat, insa daca iese abia ce ai pus mana pe el, inseamna ca pestele a fost prins de ceva timp si ca a intrat in procesul de alterare.

Un alt indiciu al prospetimii este dat de : carne , branhii , si nu in ultimul rand mirosul pestelui .

Lasă un răspuns