Pastrav – Totul pe bursa-peste.ro

Pastrav proaspat

Pastrav proaspat

Denumire stiintifica: Salmo trutta fario
Denumire populara: pastrav de munte, pastrav, pastrung, pastran, pastru patat, pastruv.
Caracteristici principale:
Lungime: 30-35 cm rar ajunge la 40-55 cm.
Greutate: 200-300 rar ajunge la 600-1 kg.
Denumire:
Aspect: Corp gros, avand forma de fus. Solzi mici, care pot fi indepartati cu usurinta. Botul pestelui reprezinta doar o treime din lungimea corpului. Are dinti puternici si ascutiti. Inotatoare dorsala adipoasa, lipsita de radii osoase. Musculatura pastravului indigen este dezvoltata, asigurandu-i o mare mobilitate in apele repezi de munte. Are un colorit care difera in functie de sex si de varsta. La adulti, partea dordala este verde-oliv sau uneori brun-verzuie. Flancurile sunt galben-verzui, dar uneori, se pot distinge pete transversale albastre.
Mod de viata: Se intalneste in raurile montane repezi si cu ape reci, bogate in oxigen. Se hraneste cu larvele din apa, moluste, dar chiar si cu libelule. Se pescuieste in perioada 1 mai-15 septembrie, cu ajutorul unei singure undite.
Valoarea gastronomica: Este considerat ca fiind unul din cei mai gustosi pesti, carnea sa neavand oase.
Dimensiunea minima legala: 20cm.

Lasă un răspuns