04
mai

WWF si Societatea Mondiala pentru Conservarea SturionilorĀ (World Wide Sturgeon Conservation Society – WSCS) lanseaza aziĀ ā€œDeclaratia de la Viena privind conservarea la nivel mondial a sturionilorā€. Ziua Mondiala a Pestilor Migratori se sarbatoreste odata la doi ani in data de 21 aprilie cu scopul de a ne reaminti cat de importante sunt apele dulci pentru toate formele de viata care le populeaza, in special pentru pestii migratori.

Documentul este rezultatul unei initiative WSCS in urma consultarilor cu oamenii de stiinta si conservationistii in legatura cu ce este necesar pentru a asigura supravietuirea celor mai periclitate specii de pesti din lume, sturionii. Documentul actualizeaza si extinde aspectele cheie abordate in declaratia RAMSAR din 2005 a WSCS.

Sturionii traiesc doar in emisfera nordica a Pamantului si au fost expusi pescuitului excesiv si altor amenintari ale oamenilor timp de zeci de ani, aducandu-i in pragul disparitiei. Declaratia de la Viena solicita autoritatilor relevante si factorilor de decizie sa ia masuri imediate pentru a limita efectele negative asupra populatiilor de sturioni si pentru a sustine reproducerea acestora in salbaticie. Astfel, este vorba despre 22 de recomandari adresate factorilor de decizie si puncte practice privind modul de punere in aplicare a acestor recomandari.

 

Barajele, unele dintre principalele amenintari la adresa sturionilor

O parte din lucrarile hidrotehnice, barajele, au oprit accesul la locurile de reproducere a sturionilor si a altor pesti migratori, acestia devenind mai vulnerabili in fata braconajului. Mai mult, in ciuda efectului distructiv pe care l-au avut asupra raurilor si tuturor formelor de viata pe care acestea le adapostesc, se preconizeaza ca, peste tot in Europa, mii de baraje hidroenergetice vor fi construite in viitorul apropiat. Europa de Est si Balcanii, care detin unele dintre cele mai valoroase rauri de pe continent, sunt deosebit de vulnerabile. De aceea, este esential ca guvernele UE sa isi asume acum, pe deplin, obligatiile legale in temeiul Directivei Cadru Apa1 pentru a mentine starea ecologica buna si foarte buna a tuturor raurilor.

Declaratia de la Viena solicita reducerea semnificativa a impactului negativ al barajelor asupra sturionilor. Acest lucru este posibil daca, in cazul prin constructiilor deja existente, se asigura coenxiunea amonte-aval si invers, prin construirea de pasaje de pesti pentru specii migratoare de talie mare. Instrumentele moderne de modelare permit adaptarea evacuarilor de apa si sedimente pentru fiecare rau si ecosistem in beneficiul atat al oamenilor, cat si al naturii. Trebuie, de asemenea, sa se realizeze o monitorizare continua, pentru a fi siguri ca masurile functioneaza si daca este necesar, abordarea sa fie adaptata in consecinta. In plus, declaratia solicita eliminarea barajelor acolo unde nu mai sunt eficiente din cauza efectelor schimbarilor climatice. Mai presus de toate, masurile de conservare ar trebui aplicate in mod holistic tinand cont de toata activitatea umana din zona afectata.

WWF-Romania lucreaza de peste 6 ani pentru conservarea sturionilor din Dunare, iar cu sprijinul proiectuluiĀ Protejati sturionii, cel mai valoros dar al DunariiĀ (LIFE for Danube Sturgeons), partile interesate din Romania, Bulgaria, Serbia si Ucraina vor fi implicate in Declaratia de la Viena. In perioada urmatoare, factorii de decizie din zona Dunarii Inferioare si alte state unde mai traiesc sturioni salbatici vor primi toate cele 22 de recomandari. WWF si WSCS vor continua sa pledeze pentru protejarea ultimelor specii salbatice de sturioni.

 

Tinerii din Jurilovca au descoperit bogatia naturala a sturionilor

Cu ocazia Zilei Mondiale a Pestilor Migratori, tinerii din Jurilovca, judetul Tulcea, au patruns in tainele enigmaticilor sturioni, specie simbol pentru Dunare si Delta Dunarii. Cu ajutorul activitatilor educationale non-formale, acestia au invatat sa priveasca sturionii dincolo de legendele si valoarea economica pe care le stiau deja de la batrani, sa le inteleaga istoricul inca de pe vremea dinozaurilor si mai ales, comportamentul si importanta conservarii acestora pentru generatiile viitoare. Comunitatea din Jurilovca este una dintre cele 5 comunitati in care proiectulĀ Protejati sturionii, cel mai valoros dar al DunariiĀ implementeaza o serie de actiuni care sa vina in sprijinul conservarii sturionilor din Dunare. Mai multe informatii despre proiect gasitiĀ aici.

add your comment

 
PESTE PROASPAT - Bursa-peste.ro Cumpara si Vinde bursa-peste.ro   šŸ” PESTE PROASPAT -Ā Bursa-peste.roĀ Cele mai mici preturi din Romania la peste proaspat si congelat si articole de pescuit.

Pește

PeșteleĀ este un animal vertebrat, craniat, ce trăiește Ć®n mediu acvatic. El respirăĀ oxigenĀ dizolvat Ć®n apă. Se cunosc aproximativ 29000 de specii de pești. Știința ce se ocupă cu studiul peștilor se numeșteĀ ihtiologie. Peștii sunt animalele cele mai puțin dezvoltate dintre craniate. https://www.youtube.com/watch?v=5BSI3ddYYnU     Ce,cum,unde,cat costa peste proaspat? In magazinele bursa-peste.ro gasesti o gama variata deĀ peste proaspatĀ āœ… Surpinde-ti familia cu cele mai bune preparate ... Somon eviscerat 1-2Kg,Ā pretĀ per kilogram. Ce,cum,unde,cat costa peste congelat? Cumpara preparate dinĀ peste congelatĀ din magazinele bursa-peste.ro āœ… Serveste o masa usoara si rapida cu ... Macrou afumat Blue Shark, greutate variabila,Ā pret/kg. Ce,cum,unde,cat costa articole de pescuit? Depinde de dvs. să decideți această practică, noi, avem grijă să vă oferim produse la cel mai bun raport calitate-preț! category visual.Ā PescuitĀ la crap. Unde gasesc o balta pentru pescuit? Unde pescuim, este poate cea mai intalnita intrebare adresata intre pescari. Este greu sa te decizi.Ā PescuitulĀ nu este o stiinta exacta. Mai degrabaĀ .. Ce concursuri de pescuit sunt in 2020-2021? Concursuri de pescuitĀ : pentru unii mumă pentru alții ciumă... Ajuta sau nu ... Toate aceste categorii de oameni,Ā suntĀ Ć®n mod egal pescari. Unde gasesc un magazin online pentru pescuit? Cel mai mareĀ magazinĀ deĀ pescuitĀ din tara, peste 700mp āœ… Sute de Brand-uri ... Livrare Gratuita āœ… Consultanti specializati āœ… Vezi Ofertele si LocatieĀ magazin. ...Ā GasestiĀ la noi sute de modele de lansete si mulinete de spinning, tot ce vrei pentruĀ 

Căutări referitoare la peste proaspat

LivrareĀ peste proaspatĀ la domiciliu bucuresti LivrareĀ peste proaspatĀ la domiciliu constanta PretĀ peste proaspatĀ metro TransportĀ peste proaspat LivrareĀ peste proaspatĀ la domiciliu cluj LivrareĀ peste proaspatĀ la domiciliu brasov PesteĀ proaspatĀ selgros PesteĀ proaspatĀ brasov

Căutări referitoare la articole pescuit

FurnizoriĀ articole pescuit FlĀ articole pescuit MagazinĀ pescuitĀ feeder ArticoleĀ pescuitĀ olx ArticoleĀ pescuitĀ decathlon MagazinĀ pescuitĀ sector 6 ArticoleĀ pescuitĀ carrefour MagazinĀ pescuitĀ online energofish

Căutări referitoare la magazin de pescuit

Furnizori articoleĀ pescuit MagazinĀ pescuitĀ feeder MagazinĀ pescuitĀ sector 6 ArticoleĀ pescuitĀ olx MagazinĀ pescuitĀ online energofish MagazinĀ pescuitĀ constanta Total fishing feeder Fl articoleĀ pescuit BURSA-PESTE.RO Site Indicații Salvați   4,33 recenzii Google Magazin de pește Localizată Ć®n:Ā Electromagnetica Business Park Adresă:Ā Calea Rahovei Nr.266-268, București 050912 Program:Ā  Deschis non-stop Telefon:Ā 0745 150 894

Copyright Ā© 2020 by Bursa-peste.ro. All rights reserved.