04
mai

Carnea de peste este importanta pentru sanatate, intrucat contine un lant lung de grasimi (omega-3), este bogata in substante nutritive, vitamina D si selenium si alte substante minerale reprezentate de Na, K, Ca, Cl, fosfati, sulfati, iod, are un continut ridicat de proteine si scazut in grasimi saturate. Includerea in alimentatie a pestelui ajuta la mentinerea sanatatii inimii si a vaselor de sange.

Carnea de peste este usor digerabila datorita structurii musculaturii organizata in segmente musculare scurte, separate de foite conjunctive, cu mentiunea ca pestii grasi sunt mai putin digestibili decat cei slabi.

Pentru ca acest important produs sa nu cauzeze discomfort alimentar sau toxiinfectii alimentare consumatorilor,Ā se recomanda ca operatorii economici din domeniu si populatia sa cunoasca urmatoarele:

  • Comercializarea pestelui si a derivatelor este admisa numai in unitati specializate, sau sectii ale magazinelor alimentare inregistrate sanitar veterinar;
  • Sa se respecte cerintele cu privire la constructia si dotarea cu facilitati si echipamente a unitatilor de pastrare si comercializare a pestelui;
  • Sa fie asigurate conditiilor de manipulare si transport ale pestelui, a produselor din pescuit de la furnizori la unitatile de vanzare, cu mentinerea conditiilor de igiena si a lantului frigorific pe durata transportului;
  • Sa se asigure conditiile de igiena si de intretinere a spatiilor si a echipamentelor (rafturi, tavi, recipiente, vitrine frigorifice, etc.) in care pestele si produsele din pescuit sunt depozitate, manipulate si expuse spre comecializare catre consumatorii finali;
  • Sa se respecte conditiilor de sanatate si igiena a personalului care manipuleaza alimentele.

Pestele se comercializeaza in stare vie, refrigerata, congelata, sarata, uscata, afumata, marinata, conservata, etc.

Pestele in stare vieĀ – se pastreaza in spatii frigorifice sau in vase speciale cu apa. Temperatura optima a apei trebuie sa fie de plus 4ā€š plus 6 grade Celsius (pe parcurs se raceste cu gheata pana la plus un grad Celsius). Pestele in stare vie, in conditiile expuse mai sus, se pastreaza nu mai mult de 24 de ore.

  • Suprafata pestelui trebuie sa fie curata, fara lovituri si semne de boala, solzii de culoarea naturala, caracteristica speciei date si sa fie lipiti strins de corpul pestelui.
  • Nu cumparati peste, daca are ochii tulburi sau urechile dezlipite de bronhii, daca are un miros specific neplacut, iar la apasare degetul intra cu usurinta in carne lasind urme care nu mai revin la normal.

Pestele refrigeratĀ este acel peste la care temperatura corpului in profunzimea tesutului muscular variaza de la minus un grad Celsius la plus 5 grade Celsius.

  • Nu cumparati peste refrigerat cu leziuni mecanice, cu consistenta slab compacta, cu miros de fermentare in bronhii, cu prezenta stratului exterior mucilaginos (cleios).

Pestele congelatĀ se considera acel peste procesat la care temperatura in profunzimea tesutului muscular este coborata de la minus 12 pina la minus 18 grade Celsius cu mentinerea calitatii gustative si a valorii nutritive a pestelui viu.

  • Se pastreaza la temperatura de minus 18 grade Celsius, pe un termen de la o luna la 12 luni.
  • Nu cumparati peste congelat cu prospetime indoielnica, cu miros de rinced, cu nuanta galbuie a pielii si a stratului de grasime, precum si cu gust amar.

Pestele in conserve si semiconserveĀ este divers: conserve naturale, conserve din peste in suc propriu, conserve din peste cu adaos de ulei vegetal, conserve din peste in sos de tomate, sprote in ulei, semiconserve cu diferite adaosuri si multe altele.

  • Conservele din peste se ambaleaza in cutii metalice sau din sticla. Pe cutii trebuie sa fie imprimate urmatoarele informatii:Ā 
    • denumirea si adresa producatorului;
    • denumirea tarii de origine;
    • data fabricarii (ziua, luna, anul)
    • termenul de valabilitate
    • cantitatea neta a produsului;
    • conditiile de pastrare;
  • Temperatura de pastrare a conservelor, optima este pana la plus 15 grade Celsius, dar sa nu fie mai mica de 0 grade Celsius, iar pentru semiconserve de la minus 6 pana la plus 6 grade Celsius.
  • Nu cumparati conserve fara etichete, in cutii ruginite, cutii deformate, bombate si cu ermeticitatea deteriorata.
  • Nu consumati conserve si semiconserve din peste inainte de a verifica aspectul exterior (miros, culoare), precum si continutul (gustul), consistenta (uniformitatea si densitatea) acestora.

Sortimentele de peste sunt insotite obligatoriu de certificat de conformitate privind calitatea, originea acestuia si valabilitatea, eliberat sub responsabilitatea operatorului economic furnizor.

Inspectorii sanitari veterinari, verifica permanent modul cum sunt respectate conditiile sanitare veterinare si pentru siguranta lantului de distributie a acestui sortiment alimentar, in zona de depozitare, comercializare si de alimentatie publica, pentru protejarea sanatatii cetatenilor si stabilesc masuri in consecinta.

add your comment

PESTE PROASPAT - Bursa-peste.ro Cumpara si Vinde bursa-peste.ro   šŸ” PESTE PROASPAT -Ā Bursa-peste.roĀ Cele mai mici preturi din Romania la peste proaspat si congelat si articole de pescuit.

Pește

PeșteleĀ este un animal vertebrat, craniat, ce trăiește Ć®n mediu acvatic. El respirăĀ oxigenĀ dizolvat Ć®n apă. Se cunosc aproximativ 29000 de specii de pești. Știința ce se ocupă cu studiul peștilor se numeșteĀ ihtiologie. Peștii sunt animalele cele mai puțin dezvoltate dintre craniate. https://www.youtube.com/watch?v=5BSI3ddYYnU  
 • Ce,cum,unde,cat costa peste proaspat?
 • Ce,cum,unde,cat costa peste congelat?
 • Ce,cum,unde,cat costa articole de pescuit?
 • Unde gasesc o balta pentru pescuit?
 • Ce concursuri de pescuit sunt in 2020-2021?
 • Unde gasesc un magazin online pentru pescuit?
  Ce,cum,unde,cat costa peste proaspat? In magazinele bursa-peste.ro gasesti o gama variata deĀ peste proaspatĀ āœ… Surpinde-ti familia cu cele mai bune preparate ... Somon eviscerat 1-2Kg,Ā pretĀ per kilogram. Ce,cum,unde,cat costa peste congelat? Cumpara preparate dinĀ peste congelatĀ din magazinele bursa-peste.ro āœ… Serveste o masa usoara si rapida cu ... Macrou afumat Blue Shark, greutate variabila,Ā pret/kg. Ce,cum,unde,cat costa articole de pescuit? Depinde de dvs. să decideți această practică, noi, avem grijă să vă oferim produse la cel mai bun raport calitate-preț! category visual.Ā PescuitĀ la crap. Unde gasesc o balta pentru pescuit? Unde pescuim, este poate cea mai intalnita intrebare adresata intre pescari. Este greu sa te decizi.Ā PescuitulĀ nu este o stiinta exacta. Mai degrabaĀ .. Ce concursuri de pescuit sunt in 2020-2021? Concursuri de pescuitĀ : pentru unii mumă pentru alții ciumă... Ajuta sau nu ... Toate aceste categorii de oameni,Ā suntĀ Ć®n mod egal pescari. Unde gasesc un magazin online pentru pescuit? Cel mai mareĀ magazinĀ deĀ pescuitĀ din tara, peste 700mp āœ… Sute de Brand-uri ... Livrare Gratuita āœ… Consultanti specializati āœ… Vezi Ofertele si LocatieĀ magazin. ...Ā GasestiĀ la noi sute de modele de lansete si mulinete de spinning, tot ce vrei pentruĀ 

Căutări referitoare la peste proaspat

LivrareĀ peste proaspatĀ la domiciliu bucuresti LivrareĀ peste proaspatĀ la domiciliu constanta PretĀ peste proaspatĀ metro TransportĀ peste proaspat LivrareĀ peste proaspatĀ la domiciliu cluj LivrareĀ peste proaspatĀ la domiciliu brasov PesteĀ proaspatĀ selgros PesteĀ proaspatĀ brasov

Căutări referitoare la articole pescuit

FurnizoriĀ articole pescuit FlĀ articole pescuit MagazinĀ pescuitĀ feeder ArticoleĀ pescuitĀ olx ArticoleĀ pescuitĀ decathlon MagazinĀ pescuitĀ sector 6 ArticoleĀ pescuitĀ carrefour MagazinĀ pescuitĀ online energofish

Căutări referitoare la magazin de pescuit

Furnizori articoleĀ pescuit MagazinĀ pescuitĀ feeder MagazinĀ pescuitĀ sector 6 ArticoleĀ pescuitĀ olx MagazinĀ pescuitĀ online energofish MagazinĀ pescuitĀ constanta Total fishing feeder Fl articoleĀ pescuit BURSA-PESTE.RO Site Indicații Salvați   4,33 recenzii Google Magazin de pește Localizată Ć®n:Ā Electromagnetica Business Park Adresă:Ā Calea Rahovei Nr.266-268, București 050912 Program:Ā  Deschis non-stop Telefon:Ā 0745 150 894  

Copyright Ā© 2020 by Bursa-peste.ro. All rights reserved.