Retete cu peste de post

retete cu peste de post ,savurati mancaruri delicioase cu pestede pe bursa-peste.ro si in perioada dezlegarii la peste in Post, vedeti mai jos combinatii clasice sau mai diferite,  toate aceste retete cu peste sunt delicioase!

Peste cu legume :

Peste   -1 kg
Morcovi –  3 buc
Ardei gras 3 buc – puteti adauga aici si putin ardei iute, daca va place
Usturoi(catei)  – 5 buc
Rosii  – 3 buc sau o conserva de rosii cubulete, de 300g
Zeama de lamaie  – 3 linguri de la o jumatate de lamaie
Sare   -1 lingurite
Zahar  – 1 lingurite
Ulei de masline  – 50 ml sau de f.soarelui
Ghimbir – 0.5 lingurite pudra sau proaspat ras
Boia ardei dulce – 1 lingurite
Curcuma/turmeric – 0.5 lingurite
Coriandru macinat – 0.5 lingurite
eu am cumparat boabe de coriandru, si le-am macinat in rasnita de cafea
Patrunjel verde
Mod de preparare :

1.Curatati, spalati si taiati bucati pestele.Il stropiti cu zeama de lamaie si lasati la o parte pana pregatim legumele.

2.Morcovii si ardeiul se taie bucatele – respectiv rondele si julien.

3.Usturoiul se toaca marunt, rosiile le taiati cubulete sau treceti prin robot/blender(daca folositi proaspete).

4.Luati o tigaie adanca, sau o cratita/tuci si incepem sa aranjam legumele si pestele in straturi.

La fund puneti primul strat din jumatate din cantitatea de ardei, morcovi si usturoi.

5.Pe legume aranjati bucatile de peste, le presarati cu zahar si sare si turnati rosiile pasate.

6.Si ultimul strat este restul de morcovi, ardei si usturoi.

7.mirodeniile – boia, curcuma, coriandru si ghimbir(aici pudra).

8.Intr-o cratita sau tigaie mica incingeti bine uleiul.

9.Adaugati mirodeniile pregatite la pasul 7 , amestecati si lasati 3-4 secunde pe foc.

10.Turnati acest ulei aromat peste legume si peste.

11.Adaugati 1 pahar de apa tot acolo si puneti pe foc oala.

Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 20-30 de minute.

12.Dupa acest timp gustati sosul format, potriviti de sare daca mai este nevoie si mai lasati sa fiarba incet inca 20 de minute.

13.La sfarsit adaugati patrunjelul tocat si opriti focul, mai lasati 10-15 minute sa se patrunda mancarea.

Bursa-peste.ro va doreste Pofta Buna .

produsedingospodarie.ro