Sepie-Totul pe bursa-peste.ro
Sepie

Sepie

Sepia este un animal acvatic care face parte din ordinul „Mollusca” clasa „Cephalopoda”.

Sepiile, spre deosebire de caracatițe, au păstrat învelișul de protecție.

Ele se deplasează prin propulsie, aceasta fiind realizată prin umplerea unor camere din interiorul corpului cu apă, care este apoi expulzată rapid printr-un sifon în exterior.

În caz de pericol elimină o substanță asemănătoare cernelei care reduce vizibilitatea în apă, permițând sepiei să se îndepărteze de eventualii prădători. Sepiile sunt animale care pândesc prada, nefiind capabile de a atinge viteza de deplasare a caracatițelor.

Populații mari de sepii se pot întâlni în mările calde în special lângă coasta Australiei în apropiere de orașul Whyalla (33°2′S 137°34′E). Acestea ating o lungime de 60 de cm și o greutate de peste 5 kg.

În general, sepiile au o mărime de 17-20 cm, dar unele exemplare pot ajunge până la 30-40 cm.

Lasă un răspuns