Specii pesti acvariu – bursa-peste.ro

Specii pesti acvariu – bursa-peste.ro

Specii pesti acvariu
Specii pesti acvariu

Poate a creste peste in acvariu este nevoie uneori de mult de munca. De asemenea este nevoie si de resurse financiare pentru a putea oferi ingrijirea necesara acestora. In cele ce urmeaza va vor prezenta 10 dintre cei mai usor de intretinut pesti de acvariu. Acestia sunt indicati pana si celor ce doresc sa-si achizitioneze pentru prima data niste pestisori.

  1. Neon Tetra: desi sunt de dimensiuni mici, acesti pesti frumosi colorati vor insufleti intregul acvariu. Ei sunt printre cei mai usori pesti de ingrijit. Lor le place sa fie in grupuri, deci cu cat grupul este mai mare, cu atat vor fi mai fericiti. Astfel, va recomandam sa cresteti cat mai multi pestisori Neon Tetra, fara nicio grija. Dieta lor este simpla. Ei sunt hraniti in special cu fulgi pentru pesti, desi uneori este indicat sa fie servici cu viermi in sange sau mici creveti.
  2. cei mai usor de intretinut pesti de acvariuPestele zebra (Danio): este unul dintre cei mai rezistenti pesti de apa dulce, fiind indicati pentru incepatori. Datorita rezistentei lor, acestia pesti sunt perfecti pentru persoanele ce doresc sa-si cumpere un acvariu cu pesti. Pestii zebra pot supravietui in tot felul de ape. Acestia sunt, in general, foarte activi si distractiv de urmarit. In ceea ce priveste dieta lor, ei sunt mai mult decat multumiti cu fulgii pentru pesti.

Platy, Guppy si Chiclid Gura de Foc sunt cei mai usor de intretinut pesti de acvariu pentru incepatori

  1. Platy: este un peste perfect pentru acvariu. Pestii Platy sunt foarte pasnici, traind linistiti alaturi de orice alte peste neagresiv. Exista o multime de soiuri, de diferite culori, care urmare a reproducerii selective. Acestia nu sunt pretentiosi cand vine vorba de mancare. Ei vor manca orice tip de alimente din fulgi.
  2. Guppy: este un peste colorat de apa dulce, perfect pentru incepatori. Desi comportamentul si caracteristicile tind sa fie aceleasi de la peste la peste, Guppy vin intr-o gama larga de culori. Acestia consuma regulat fulgi pentru pesti, desi nu se dau in laturi de la creveti congelati sau vii ori viermi in sange. Faptul ca pestii Guppy pot trai o saptamana fara sa manance arata cat de rezistenti sunt.

cei mai usor de intretinut pesti de acvariuDaca doriti sa cresti astfel de pesti, trebuie sa cunoasteti diferenta dintre masculi si femele. Acestia seamana foarte bine, asa ca daca ii cresteti impreuna, riscati sa va treziti cu foarte multi pui. Pentru a impiedica acest lucru, ori pastrati doar masculii, ori doar femelele. Desigur, daca doriti cat mai multi pesti, ii tineti impreuna in acelasi acvariu. Ei nu sunt doar cei mai usor de intretinut pesti de acvariu, dar si cei mai cunoscuti.

  1. Chiclid Gura de Foc: are acest nume din cauza culorii sale rosii din timpul perioadei de reproducere. Acesti pesti pot deveni destul de teritoriali in timpul sezonului de reproducere, desi relativ sunt prietenosi. Pentru a fi in siguranta, va recomandam sa ii cresteti singuri in acvariu. Totusi, daca doriti sa ii amestecati cu alte specii, asigurati-va ca aveti pietre in acvariu, unde pot sa se ascunda in pace, sa-si pună ouale .

Pestii din aceasta rasa ajuns pana la o lungime de 6 centimetri. Dieta lor consta in hrana obisnuita din fulgi pentru peste. Datorita popularitatii lor, ii puteti gasi la cele mai multe magazine de animale de companie.

Ce ii face pe Sanitari si pestii Molly cei mai usor de intretinut pesti de acvariu?

  1. Sanitarul tigrat: este un peste de apa dulce, pasnic, originar din America de Sud. Deoarece isi petrece cea mai mare parte a timpului pe fundul acvariului, ei se descurca doar cu mancare care se scufunda.

Pestii Sanitari sunt pasnici, dar foarte teritoriali. Daca aveti de gand sa pastrati mai mult de unul, este recomandat sa umpleti partea de jos a acvariului cu roci si ornamente de lemn, astfel încat sa poata gasi un loc despre care sa spuna ca este doar al sau. Acesta creste pana la 5 centimetri in lungime si are o durata de viata de pana la 8 ani.

  1. Sanitarul: este un peste linistit care traieste in armonie cu majoritatea celorlalti pesti. Fiind agenti agresivi, acesti pesti de apa dulce vor fi responsabili pentru mentinerea acvariului curat, datorita dragostei lor pentru materia vegetativa si algele care se pot dezvolta în fundul acvariilor acasa.

cei mai usor de intretinut pesti de acvariuCu o durata de viata de pana la 20 de ani, Sanitarul este un peste comun, care se straduieste mai bine atunci cand este pastrat in grupuri de cel putin 3. In salbaticie se vor hrani cu insecte, larve si orice materie vegetativa care se scufunda in fundul apei. Puteți replica acest lucru oferindu-le o varietate de fulgi de legume, larve de insecte si viermi, cum ar fi viermi de sânge.

  1. Molly: este un peste versatil care poate supravietui atat in acvariile de apa dulce cat si in cele de apa sarata, daca schimbarile sunt facute treptat. Ei sunt minunati pentru incepatori, deoarece sunt extrem de rezistenti si nu sunt agresivi. Acesti pesti sunt de diferite dimensiuni si culori. Datorita diferentei enorme dintre fiecare tip de peste Molly, alegerea corecta a temperaturii apei poate fi dificila. Totusi, acesti pesti prefera apa calda, la o temperatura intre 25 si 28 de grade.

Frumsetea pestilor Swordtail si Betta ii incadreaza printre cei mai usor de intretinut pesti de acvariu

  1. cei mai usor de intretinut pesti de acvariuSwordtail: acesti pesti sunt iubiti de copii datorita cozii lor in forma de sabie. Ei prefera in mod obisnuit o dieta bazata pe plante. Astfel un acvariu plin cu alge naturale va fi perfect pentru ei. Totusi, le fac bine si cu alimentele vii, din cand in cand. Un fulg pe baza de legume este mancarea lor preferata.

Acestia se dezvolta mai bine in comunitati, deci este intotdeauna mai bine sa cresteti de preferat 5 sau mai multi. Temperatura optima a apei ar fi intre 25 si 28 de grade, dar pot trai si in acvarii mai reci sau mai calde.

  1. cei mai usor de intretinut pesti de acvariuBetta: nu este recomandat unui crescator incepator de pesti, din cauza naturii lor agresive. Peste Betta este agresiv pana si fata de alti pesti Betta. Atat timp cat cresteti doar unul, ar trebui sa fie perfect. Acesta este un peste uimitor, cu aripile lungi plin de culoare ce vor atrage privirile oricui. Peste Betta este usor de ingrijit si de hranit. El mananca cele mai multe tipuri de alimente, inclusiv fulgi pentru peste, viermi in sânge si creveti.

Vinde si Cumpara ACUM de pe

www.bursa-peste.ro

 

 

SINGURUL MARKETPLACE DE PESTE DIN ROMANIA ,  unde puteti vinde atat peste cat si accesorii,undite,echipamente folosite la pescuit.

 

Parteneri

VINDE  si CUMPARA pe MARKETPLACE AGRICOL, www.produsedingospodarie.ro, Produse traditionale romanesti , utilaje agricole, Magazin online agricol / Taraba virtuala si Pravalia mea
Omul bun la toate – Un Uber de Romania, www.fac-totum.ro
Marketplace copii, www.mallcopii.ro
Marketplace-ul Uniunii Europe, www.uemarket.eu
Singurul marketplace din turism Romania, www.turism-market.ro
Multumim si iubitorilor de animale, www.animalule.ro, Matrimoniale Animale
Si prietenilor, Inchiriaza un prieten Romania, www.rentfriends.ro
Bursa online de peste proaspat din Romania, www.bursa-peste.ro
Avocat online www.avocatulraspunde.ro

 

Lasă un răspuns